Pagina's

vrijdag 17 juni 2016

"Tales from The Lighthouse I: Morning Star" - EP Release Taveneer

De heren van het voormalige "The Lighthouse" brachten gisteravond in een vol Trianon hun debut EP uit. Tales from The Lighthouse I: Morning Star van Taveneer. Heerlijk in een volle zaal met alleen maar enthousiaste mensen. Inmiddels zagen wij deze heren al vele malen live een show neerzetten. Maar het hoogtepunt was zeker gisteravond. 

Nijmeegs indierock-kwartet Taveneer vertelt verhalen over de verre oorden van het onderbewuste van de mens. Maar laat dat je niet afschrikken. Deze verhalen zijn omlijst door indierock met een dromerig en soms progressief randje, met catchy refreinen en dansbare beats. 

In de afgelopen 4 jaar zag ik de band groeien tot een volwaardige Indie band. Met ongeveer 20 shows die ik zag zetten ze met deze EP zeker een stempel op de nieuwe lichting Indie Rock bands. Voordat Taveneer een onderkomen vond in hun Taverne, verbleven zij in The Lighthouse. De verhalen en lessen die ze daar de afgelopen vier jaar hebben verzameld, nemen ze mee in hun tweede bestaan. 

Deze verhalen bundelde zij in twee EP’s genaamd Tales From The Lighthouse I: Morning Star en Tales From The Lighthouse II: Evening Star, waarvan het eerste deel in juni uitgebracht zal worden. Kom langs in onze Taverne en dans, spring, luister en vooral; geniet van de muziek van Taveneer.

Tales From The Lighthouse I: Morning Star bevat 6 tracks waarbij we al eerder met konden kennismaken in de afgelopen tijd tijdens de shows van Taveneer.

Dansbaar zijn zeker Still Dancing, Don't Wake Me Up en Leave The World, maar het heerlijke So Quiet Here, persoonlijke favoriet is.

Once in a Blue Moon is al jaren favoriet bij het publiek. Wat overigens laaiend enthousiast was. Toeters en bellen en springen en dansen. The Stars Become Ours, Stars a Born. 

Check Taveneer, zeker een naam om te onthouden en check zeker deze EP. 

http://www.taveneer.com/

Taveneer is:

Jelle Crooijmans - Zang / Gitaar Luis van Orsouw - Gitaar Thomas Herckenrath - Bas / Zang Ramon Repkes - Drums


Geen opmerkingen:

Een reactie posten