Pagina's

zondag 10 november 2013

Navarone #1 : The Red Queen Effect!

Het is even geleden, maar we hebben weer een nummer 1 uit Nijmegen, zoals jullie wel weten ben ik fan van de bands die uit deze mooie stad komen. En na het zien van de expositie My Generation was het een week met de bands uit Nijmegen die op mijn playlist stonden. Deze band bracht afgelopen week de videoclip uit van The Red Queen Effect. En dus is dat deze week de nummer 1 voor Navarone! De gehele charts zijn vanaf vanavond hier te vinden en nu al on spotify

Navarone is ontstaan als een muzikaal project tussen zanger Merijn van Haren en gitarist Kees Lewiszong. In hun eerste jaren, toen nog onder de naam 'Overthrow', kregen zij de aandacht van de Golden Earring. Ze traden toen in een van diens shows als voorprogramma op. Dit leidde uiteindelijk tot nog meer optredens en tevens tot een nieuwe naam. De frontman van de Golden Earring, Barry Hay, kwam met het idee om de band te hernoemen naar The Guns of Navarone, naar de gelijknamige film. Dat idee werd goed ontvangen en er werd besloten om verder te gaan onder de naam 'Navarone'. Bron: Wikipedia.

Afgelopen week nog in een uitverkocht Doornroosje, de volgende keer maar eens gaan kijken. Want dit maal moest ik het jammer genoeg missen, zag ze gelukkig wel al eerder tijdens Record Store Day dit jaar en tijdens Valkhof 2013 stond Kees samen met Guild Of Stags op het podium.  Ze touren in november nog door een aantal plaatsten.

Hieronder de videoclip van The Red Queen Effect. Meer info: http://navaronemusic.com/

Hieronder tijdens het Valkhof 20113, Kees van Navarone en Tim van de Staat met Guild Of Stags


Like: https://www.facebook.com/DoYouWant2KnowTheMusic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten