Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Jaaroverzicht 2013 (#2)

Het tweede deel van het jaaroverzicht 2013, de maanden april t/m juni 2013. 
Lees hier de blog over de maanden januari t/m maart 2013.  Met grote dank aan alle muzikanten. Momenteel bezig met het 3e jaaroverzicht, deze zal in november volgen. Eind december het laatste deel. 

April 2013

Na een drukke maand in maart, is het tweede kwartaal aangebroken. De maand waar ik internationale bands mocht filmen via Mike tijdens The SuperHero Tour.  Maar het begon  met tweede voorronde van De Roos van Nijmegen. Met jawel daar zijn ze weer Wolves Dressed In Sheep! Trans Sahara Bowling Experience en Shaemless. Mooie avond in Merlyn, genoten van weer paar heerlijke live shows.





The SuperHero Tour is in Venray, niet om de hoek, maar was zeker waar, Jamestown, We Are The Knight, The Lost Boys Club & Glasses & Mustaches, de laatste ken ik nog uit 2012 tijdens de DutchScene Tour 2012. Een mooie internationale avond in de Riddim in Venray.





De laatste voorronde van de Roos van Nijmegen is aangebroken, in eerste instantie niet gaan, maar die laatste voorronde kan er ook nog wel bij met Season Crow, Burnig Paris en Lysogenic Cycle. Deze laatste bands sloten de voorrondes af en niet veel later die week werd bekend dat Lysogenic Cycle, The Aron & Florian Bevelander Bandexperience, Wolves Dressed In Sheep en The Naked Sweat Drips de finalisten waren geworden van de Roos van Nijmegen, de finale zal in mei 2013 zijn.








De voorrondes zitten er op van zowel Kaf & Koren als De Roos van Nijmegen, tot die tijd zag ik ook The Lighthouse weer spelen, dit maal in Beek bij Stockenhof Muziek, leuk om ze weer eens te zien spelen. Een band om in de gaten te houden. 





Maar er was weer een avond in Venray op de planning met internationale acts, dankzij Mike mocht ik deze avond ook filmen, Firstborn, Small Time Giants & Paperplane traden deze avond op. Inmiddels zijn de eerste 2 bands weer door een tour in Europa (oktober 2013). Heerlijke avond, EP van Small Time Giants binnen en een nieuw shirt. Europa dit is heerlijk!



En dan dachten we bij het schrijven van de blog dat april was afgelopen, nee het was tijd voor Rock 2da Bone in Groesbeek met Floodriders, Dead Man’s Curse, Sheamless & ook deze heren waren er weer, The Liquid Machine! Een rock avond it is. 




Een gastenlijst plaats? Tuurlijk, met The La La Lies, via vriendin mocht ik weer de kleine zaal van Luxor Live bezoeken voor een mooie avond met deze band, die o.a. eerder met Moke! Shows gaf en later in het jaar samen optraden in het Vondelpark, was een prima show, en dat al helemaal met een gastenlijst plekkie. 




En april sloten was af op natuurlijk Oranjepop! Het optreden van Hömpfdingå en Villa Zeno staan me nog goed bij, Villa Zeno ontdekt via het programma van Tim (Arets, Crazy Night Shift) en deze dag kwamen mijn vrienden van The Liquid Machine ook weer voorbij.  De maand april prima afgeloten.





Mei 2013

De maand met de finale van Kaf & Koren en De Roos van Nijmegen, maar dat is even wat lekker spelen voor The Naked Sweat Drips en The Aron & Florian Bevelander Bandexperience in Café Weerlicht, ook She’s Got Legs kwam voorbij in datzelfde café.
Finale De Roos van Nijmegen, weer een treffen van die 2 bands, A&F & The Naked Sweat Drips, Wolves Dressed In Sheep & Lysogenic Cycle.  Zowel het publiek als de jury koos van The Naked Sweat Drips. De band die ik inmiddels al vaak (en nog vaker) mocht gaan zien.






Na een weekend in Parijs, werd het tijd voor de finale van Kaf & Koren 2013, Wolves Dressed In Sheep (ja daar waren ze weer!) Sane, Juicy Flavour en Rectum Raiders in de finale, de winst ging uiteindelijk bij zowel publiek als jury richting Rectum Raiders.






Zowel de winnaar van de Roos als Kaf & Koren stonden op het Valkhof!
Show Your Skills van Popsport streek neer in Nijmegen , The Lighthouse was weer van de partij! Maar ook Take The Fall en The Emphasized traden deze avond op. Leuke 
beginnende bands deze avond, genoten.



Mei sloten we af met een EP release, wel een hele bijzondere, The Liquid Machine mocht ik deze avond voor de 10e keer live zien spelen. De release van The Engine was een bijzondere avond en zo sloot ik muzikale mei af. :P






Juni 2013

Juni stond in het teken van EP Releases en mijn favo band Moke. Begin juni vertrok ik richting Amsterdam om 5 jaar later weer in het Vondelpark te staan, weer in de zon met Moke en ook The La La Lies waren er om een show te geven, en wat voor een geweldige shows waren dat. Juni nu al lekker.




Paar dagen later weer een EP release, 2013 was wel het jaar van de releases zeg, dit keer de band die ik eind maart voor het eerst zag, en inmiddels ook al 10 keer live zag, The release van de EP van The Naked Sweat Drips, richting Boxmeer voor een hele mooie avond en een geweldige EP rijker!




Eind juni zag ik in het voorprogramma weer Wolves Dressed In Sheep, ben de tel kwijt hoe vaak ik ze al zag, ze stonden in de EP Release ( ja weer één) van The Hubschrauber, de release van die EP vond plaats in Merleyn.





Het muzikale half jaar sloten we af, terugkijkend op een zeer actief en mooi half jaar.



Check het YouTube kanaal voor alle live beelden en er is meer…
https://www.facebook.com/DoYouWant2KnowTheMusic
http://www.youtube.com/user/henryvandenberg
http://dyw2kthemusicentertainment.blogspot.nl
https://twitter.com/dyw2k_themusic
http://www.last.fm/user/doyouwant2know
https://soundcloud.com/dyw2k_themusic
http://open.spotify.com/user/116333547/playlist/5ViyYz3VoCTcDtO87ejZqP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten